Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αξιοποιείτε στο έπακρο το προφίλ σας στο LinkedIn;

...ή 5 λόγοι για να βρίσκεσαι στο LinkedIn

 


Πάνω από 259 εκατομμύρια επαγγελματίες στον κόσμο χρησιμοποιούν το LinkedIn για να δημιουργήσουν δωρεάν προφίλ, να δικτυωθούν με συναδέλφους και συνεργάτες και για να είναι ενήμεροι για τις νέες τάσεις και αλλαγές στον κλάδο τους. Σύμφωνα με έρευνα του SHRM - Society for Human Resource Management του 2013, το 77% των εργοδοτών χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να βρουν προσωπικό, σε σύγκριση με το 56% το 2011. Από αυτούς που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να βρουν προσωπικό, το 94% το κάνει μέσα από το LinkedIn.

Ξεκινώντας από το μότο του LinkedIn “Be Great at What You Do”, οι πέντε λόγοι για να βρίσκεσαι στο LinkedIn, συνοψίζονται στους παρακάτω:
  1. BRANDING
Είσαι αυτό που δηλώνεις. Εσύ ελέγχεις το πώς αντιλαμβάνονται οι άλλοι την επαγγελματική σου εικόνα. Με το να έχεις ένα δυναμικό και ζωντανό προφίλ στο LinkedIn, φαίνεται ότι είσαι ένας δυναμικός επαγγελματίας. Το LinkedIn είναι το μέρος για να παρουσιάσεις τα επαγγελματικά σου επιτεύγματα και να δείξεις τις συστάσεις σου. Εάν δεν επισημάνεις εσύ τα δυνατά σου σημεία, δεν θα το κάνει κανείς άλλος για εσένα.

   2. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Θα δουν το προφίλ σου recruiters. Είναι γνωστό ότι σημαντικό κομμάτι της εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού έχει μετατοπιστεί στο LinkedIn. Mε λέξεις – κλειδιά γίνεται αναζήτηση προσωπικού από τους υπεύθυνους προσλήψεων. Τέσταρε πόσο σχετικές με την τωρινή αγορά είναι οι δεξιότητές σου, όπως και ποιες είναι οι δεξιότητες ανθρώπων που γνωρίζεις. Δες σε τι εκπαιδεύονται οι άνθρωποι που γνωρίζεις. Χτίσε τη στρατηγική σου μέσα από το LinkedIn για την καριέρα σου.

   3. ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η δικτύωση γίνεται με μακροχρόνια καλλιέργεια επαγγελματικών σχέσεων, μέσα από συνέργειες με ανθρώπους που κινούνται στον ίδιο χώρο με εσένα, με το να βοηθάς άλλους επαγγελματίες και γενικότερα με το να προσδίδεις αξία στις επαφές σου. Μέσα από τη δικτύωση θα σου έρθει η πληροφορία για το αν άνοιξε μια θέση. Περισσότερο αποδοτικό από μια αγγελία θέσης είναι να γνωρίζεις τον άνθρωπο που θα σου ανοίξει την πόρτα για να μπεις. Το LinkedIn το κάνει τόσο απλό!

   4. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Είναι φυσικό να αντιμετωπίζονται περισσότερο θετικά από τους υπόλοιπους άτομα που έχουν τελειώσει την ίδια σχολή με τον υπεύθυνο προσλήψεων ή  αγαπούν το ίδιο σπορ για παράδειγμα. Το προφίλ μας στο LinkedIn είναι το ιδανικό μέρος για να δείξουμε από πού ξεκινήσαμε και με τι σχετιζόμαστε. Κάποιος αυτόματα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια βρίσκοντας κοινό τόπο μαζί σου και αυξάνεις τις πιθανότητες να σε σκεφτεί θετικά σε ένα άνοιγμα θέσης εργασίας.

   5. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Εάν δεν έχεις προφίλ στο LinkedIn είναι φυσικό να μην ενημερώνεσαι για τις νέες εξελίξεις και αλλαγές στην αγορά, την ελληνική και τη διεθνή. Βρίσκεσαι λοιπόν εκτός παλμού και κάτι τέτοιο δεν βοηθάει την αναζήτηση εργασίας. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν θέσεις εργασίας που ανακοινώνονται αποκλειστικά στο LinkedIn και μόνο εκεί.

Η αλλαγή στην εύρεση ανθρώπινου δυναμικού έχει έρθει. Το ερώτημα είναι εάν θέλεις να είσαι κομμάτι της!


12/12/2013 – Σεμινάριο/Εργαστήριο LinkedIn με τίτλο «LinkedIn: Ένα ισχυρό εργαλείο εύρεσης εργασίας και δημιουργίας της προσωπικής σας μάρκας»

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ελληνοϊσπανικό Επιμελητήριο και το πολιτιστικό περιοδικό SOL Latino, η CVexperts υλοποιεί σεμινάριο/εργαστήριο LinkedIn διάρκειας 3 ωρών, με θεωρητικό και πρακτικό μέρος στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Θερβάντες. Στο τέλος του σεμιναρίου ο κάθε συμμετέχων θα έχει ένα ολοκληρωμένο προφίλ  LinkedIn. Δηλώσεις συμμετοχής online στην ιστοσελίδα μας www.cvexperts.gr
ή απευθείας στον σύνδεσμο εδώ
Περιεχόμενο σεμιναρίου εδώ

Ενδιαφέροντα: