Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Προφητεία Μάγιας: Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου


Ο απόηχος της εκδήλωσης της CVexperts, 22/12/12, Money Show, Hilton



Η οργάνωση μιας εκδήλωσης με πάνω από 400 συμμετέχοντες, 15 ομιλητές και ομάδα 15 εθελοντών αποτελεί πρόκληση. Το Money Show για 3η χρονιά μας παραχώρησε χώρο στο Hilton για να δημιουργήσουμε άλλη μια εκδήλωση με μεγάλη απήχηση. Ξεκινήσαμε το 2009 με το 1o JobSpeedDating (jobspeeddating.blogspot.com) με 250 συμμετέχοντες, συνεχίσαμε το 2010 με τη μεγάλη εκδήλωση «Καριέρα στο εξωτερικό – Ευκαιρίες & Δυσκολίες με τη συμμετοχή των Eures-ΟΑΕΔ και Randstad Hellas και με 300 συμμετέχοντες, και καταλήξαμε το 2012 με την εκδήλωση των Μάγιας.

Ο απόηχος της εκδήλωσης είναι οπωσδήποτε θετικός. Όπως σε μια συνταγή μαγειρικής η επιτυχία της κρίνεται εκ του αποτελέσματος, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν αρκετές συνεργασίες, να γίνει δικτύωση και μέσα από αυτή τη δικτύωση να βρουν κάποιοι δουλειά. Το καταφέραμε! Σε μικρογραφία φέραμε τη "Never Walk Alone Era", όπως πολύ εύστοχα έκλεισε την εκδήλωση με την ομιλία της και το βίντεό της η Γεωργία Ζούνη:




Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον κύριο Θεόδωρο Τόλλη (ICAP People Solutions), κυρία Βάνα Καραγιάννη (KPMG & justjobs.gr), κύριο Γιώργο Φράγκο (ManpowerGroup), κυρία Αγγελική Σουσουρογιάννη (Διεύθυνση Απασχόλησης ΟΑΕΔ), κύριο Αλέξανδρο Φουρλή (Managing Director kariera.gr - Careerbuilder Greece) και κύριο Νίκο Σταθόπουλο (Managing Partner ISON Psychometrica).  Σε περίοδο μεγάλου φόρτου εργασίας,  όπως είναι το κλείσιμο του έτους για μια εταιρεία, έδειξαν μεγάλη διάθεση να συνεισφέρουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην εκδήλωση.

Η ένεση αισιοδοξίας ήρθε από τις ολιγόλεπτες παρουσιάσεις του κυρίου Χρήστου Λουφόπουλου του mikroimegaloi.gr, των κυρίων Γρηγόρη Ζωντανό και Αλέξη Χριστοδούλου του Locish.com και των κυρίων Πέτρο Πιτσιλή και Μιχάλη Γκόντα του cookisto.com. Ο κύριος Χρήστος Λουκάς και ο κύριος Γιάννης Παπαδημητρόπουλος παρουσίασαν τη σκοπιά των αναζητούντων εργασία. Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή τους.

Όλο το παραπάνω κλίμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και βαθύτερης σκέψης ήταν το νόημα της εκδήλωσης, που άλλωστε αποτελούν αξίες για τη CVexperts. Μας αρέσει να ακούμε τις απόψεις των άλλων, μας αρέσει να αυτοαναιρούμαστε, αλλά και να παρεμβαίνουμε όταν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να το κάνουμε, γι’αυτό δείτε εδώ.

Μερικά γραπτά σχόλια από τους συμμετέχοντες:

ΣΧΟΛΙΟ 1
Αξιότιμα μέλη της CVexperts,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το υπέροχο σεμινάριο του Σάββατου!! Από που να αρχίσω... Η επιλογή των ομιλητών ήταν εξαιρετική... Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν ήταν μια πνοή θετικότητας που παρουσίαζε την πλευρά όχι μόνο του αναζητούντα εργασία αλλά και του εργοδότη... Οι ομιλίες των νέων start-ups ένα σημάδι αισιοδοξίας και ελπίδας ότι όλα μπορούν να συμβούν αν το θελήσεις... Εύχομαι να καθιερωθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παρουσιάζοντας όλο και περισσότερες αξιόλογες ιδέες και συμβουλές. Καλές γιορτές με ΥΓΕΙΑ και τους ανθρώπους που αγαπάτε δίπλα σας.
Μ' εκτίμηση,
(τήρηση ανωνυμίας)
Υ.Γ.: Θερμά συγχαρητήρια και στους εθελοντές

ΣΧΟΛΙΟ 2
"Ήθελα να σε συγχαρώ - για ακόμα μία φορά, για τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώσατε με την ομάδα σου, ήταν πραγματικά τεράστια πηγή έμπνευσης όλες αυτές οι πληροφορίες και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν πολύ ουσιαστικός και σοβαρός, χωρίς περιττή πληροφόρηση. Και όλο το concept που εστίαζε μόνο στις λύσεις και δεν είχε να κάνει με γκρίνια για την κατάσταση ήταν πολύ inspiring και έδινε αισιοδοξία, που την έχουμε ανάγκη όσοι αναζητούμε για καιρό εργασία. Και οι ιδέες στο τέλος με τα start-up ήταν πολύ έξυπνο που μπήκαν στην εκδήλωση, γενικά πιστεύω όλα μαζί έδωσαν νέες ελπίδες στους υποψήφιους που ψάχνουν για δουλειά και τις άκουγαν, και νέα ώθηση να κυνηγήσουν πιο δυναμικά αυτό που ψάχνουν, όπως έδωσε και σ'εμένα!"

ΣΧΟΛΙΟ 3
"Ήμουν σήμερα στην εκδήλωση! ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσα να παρευρεθώ σε εκδήλωσή σας. Ήταν πάρα πολύ καλά γιατί όλες οι τοποθετήσεις είναι στοχευμένες, φαίνεται ότι έχετε δουλέψει τη ροή της ημερίδας και αυτό που μου έμεινε στο τέλος ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ γνώση ανάλογη με αυτήν που θα έκανε κάποιος επί μήνες για να την αποκτήσει! Από δω και πέρα θα προσπαθώ να έρχομαι τακτικά!!"